HONDENGEDRAGSDESKUNDIGE PRAKTIJK DIBBES

INDEX   

HOME
WIE BEN IK?
TRAININGSMETHODE
GEDRAGSPROBLEMEN
CONTACT EN LEVERINGSVOORWAARDEN
REACTIES OP DE TRAININGEN 
NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN

TINKELBELL    

Foto onder Tingelbell
 

Hoi Willem,

Ik wou je even bedanken voor je bezoek bij ons thuis.

Mijn hond Tinkelbell heeft erg veel aan jou training gehad, ( wij ook ) hij gaat het nu zelfs leuk vinden. We hebben erg hard gewerkt zowel buiten als binnen.

Tinkelbell is niet meer uitgevallen naar mijn eigen honden of de honden buiten, zelfs de katten laat hij nu met rust. Ik kan nu rustig met een andere persoon buiten praten en de honden snuffelen alleen aan elkaar en verder niks.

Het is nu een stuk rustiger in huis, Tinkelbell heeft nu gelukkig zijn rust en plek gevonden in de roedel.Nogmaals hartelijk dank voor het goede advies.

Groetjes Jannie en Lucinda

 

LUCCA    

Foto onder Willem met Ombra en Lucca de podengo
 

Wat een geweldige hondentrainer hebben we toch in Amsterdam! Op zijn website staan al heel veel tips die je direct kan toepassen! Mijn kijk op honden trainen is er, ten goede, voorgoed door veranderd! Dat is pas trainen met hart voor je hond!!! 

Onvoorwaardelijke liefde... Top Hondentrainer met Top Dog!

 

SPROET    

Foto onder Sproetje
 

Dit is Sproet (foto). Sproet is met 4 maanden bij mij gekomen uit Spanje. Door een minimale ervaring in het opvoeden van honden (een supermakkelijke uit de hollandse kleigetrokken labrador ruim 13 jaar geleden), was het opvoeden van deze wat bangige Spaanse pup een ander verhaal. Ik raakte vrijwel direct het spoor bijster in hondenopvoedland en daarmee het vertrouwen in het hondje en mezelf. Gelukkig, zagen vrienden in dat ik sturing nodig had en brachten mij in contact met jou. In een korte maar krachtige ‘bootcamp’ heb je me overweldigd met je kennis van gedrag en het trainen van honden. Je hebt een prettige en rustige manier van communiceren en weet je kennis over te dragen op een luchtige manier in begrijpelijke taal. Je directe manier van aanpak en je recht voor zijn raap mentaliteit, brachten me weer terug in de realiteit en lieten zien dat de ‘beren’ die ik zag op de weg niet bestonden of met praktische oefeningen aan te pakken waren. Naast alle oefeningen, theoretische onderbouwing en de vele eye-openers heb je me het vertrouwen weer teruggeven, maar vooral ook weten te enthousiasmeren over het bezig zijn met Sproet. Haar dingen te leren en te volharden, niet op te geven. Je hebt me doen inzien dat haar onzekerheid in goede banen te leiden is. En dat het een ‘gouden’ hondje is en met de juiste training, aandacht en geduld ze opgroeit tot een lief maatje voor haar leven. In korte tijd ben ik veranderd van een onzekere baas in een gedreven baas, een baas met vertrouwen op een goede afloop.  

Dankjewel Willem!

 

WODAN    

Foto onder Bianca met Wodan, Charlotte, Ombra en Stitch
 

We zijn nu ongeveer drie weken verder met het trainen van mijn herdershond Wodan. Ik heb Wodan gekregen toen hij zo’n 1,5 a 2 jaar oud was.  Wodan is een onzekere hond en heeft moeite met mannen. Ook aan de lijn reageert hij anders op mens en dier dan als hij los is. Daarnaast blaft hij enorm als er bezoek binnen wilt komen. 

In drie sessies bij mij thuis heeft Willem mij tips en trucs laten zien om Wodan weer in het gareel te krijgen. Ook kreeg ik veel theorie en informatie die Willem heeft opgetekend in kleine lesblokjes in makkelijk, begrijpbare taal. Als Willem bij mij binnenkomt reageert Wodan er wel op, maar dat wordt steeds minder. Willem gebruikt hiervoor de “Stil” (SSSST) oefening en als Wodan dan stil is en gaat zitten, wordt Wodan rijkelijk beloond met snoepjes en met lieve woorden. Ik heb nu inmiddels al een paar keer mensen uitgenodigd (iets wat voorheen lastig kon) en ik merk dat de oefening die Willem mij heeft aangereikt, mij helpt om Wodan rustig te laten worden en dat Wodan weet dat andere mensen helemaal niet zo eng zijn; sterker nog, hij wordt rijkelijk beloond met snoepjes als hij rustig wordt! Ik vind het ook prettig dat Willem echt de tijd neemt om thuis (en ook buiten) de oefeningen voor te doen. 

 Wodan neemt nu buiten snoepjes aan van mannen. Laat zich ook aaien door vreemden en ik merk dat hij een zekere hond is geworden omdat ik ook hem opnieuw leer te genieten van het hond-zijn. Zo ben ik opnieuw begonnen met de basisoefeningen zit, af, blijf et cetera en zijn Willem en ik momenteel bezig om Wodan speuren aan te leren.  Hierdoor zal Wodan lekker worden uitgedaagd, en nog beter in zijn vel zitten; iets wat ik natuurlijk ook wil, want zo heb ik er een gouden hond voor het leven bij!  Ik ben er nog niet met Wodan, maar door de komst van Willem, heb ik -door theorie en praktijk- veel beter inzicht gekregen hoe ik Wodan kan laten stralen in een lieve, zekere hond! 

Willem, bedankt. Warme groet, Bianca en Wodan. 

 

 

JAX    

Foto`s onder Jax plus zijn nieuwe huisgenoot Sjors

 

Hey Willem, De afgelopen drie maanden hebben mijn hond Jax en ik je leren kennen als een gedreven man die met heel veel liefde en enthousiasme de hond, als mede de baas traint. Ik heb in mijn leven al vaker honden gehad, maar eigenlijk nooit met ze getraind onder professionele begeleiding.

Aangezien ik Jax uit een spaans asiel heb gekregen toen hij al 1 jaar oud was en nog niets had geleerd, wilde ik het deze keer goed aanpakken en heb jouw hulp ingeschakeld. Ik kan je zeggen dat ik er geen minuut spijt van heb gehad, de trainingswijze van “uitlokken en belonen” werkt geweldig! Als je er goed over nadenkt, is het ook een hele logische manier en zeer diervriendelijk. Je bezit over een enorme hoeveelheid kennis van het gedrag van honden en voelt precies wat ze nodig hebben.

Jax is doordat hij zoveel achterstand had misschien iets minder snel te trainen zou je denken, maar ik vind dat hij al enorm veel heeft geleerd in deze korte tijd dat jij hem les gegeven hebt en ik ben je zeer dankbaar daarvoor. Jax uiteraard ook, hij is dol op je (net als alle honden trouwens) De relaxte energie en het vertrouwen dat je uitstraalt voelen zij feilloos aan. Ik vind jouw eerlijkheid en no nonsense aanpak ook super, zo weet je als baas gelijk waar je aan toe bent. Je weet te bewerkstelligen hoe hond en baas gelukkig worden samen en daar doen we het allemaal voor toch? Niet alleen Jax heeft dus al heel veel geleerd, maar tevens ik en ga ook zonder twijfel door op jouw manier van trainen met Jax!

Inmiddels is er ook een nieuwe pup Sjors uit het asiel in Spanje in ons leven gekomen en ik train haar uiteraard op dezelfde wijze, plus de puppytraining foutloze zindelijkheid-en kauwspeelgoedtraining die ik van je gekregen heb. Ze is nu pas drie dagen bij ons en het werkt nu al, uitlokken en belonen!  

Dus ik verspreid “het woord van Willem’’ in mijn familie/vriendenkring met volle overtuiging en vind dat iedereen die een hond aanschaft jou in moet schakelen,  

Willem rules! 

Liefs en dikke knuffels, 

Jax, Sjors en Linda

 

HERA    

Foto onder Hera
 

Willem heeft ons geleerd hoe wij Hera (Duitse herder van drie maanden) moeten trainen. Hij is drie keer bij ons thuis geweest voor een les en wij hebben één keer samen met zijn honden in het park getraind. 

Willem heeft een duidelijk programma en legt alles begrijpelijk uit. Hij doet het vervolgens voor (lijkt dan zo simpel) en geeft je zijn proza waar de trainingen in zijn beschreven. Na alle lessen is dit inmiddels een heel boekwerk geworden. 

In de tijd tot de volgende les hebben wij steeds zelf de oefeningen uitgevoerd. Wij hebben door Willem een hond die al veel kan en wij hebben geleerd hoe je een hond gedisciplineerder en gelukkiger kan maken.

De liefde voor honden straalt van Willem af en dat is een plus. Gewoon inhuren die man.

Piet en Monika Denneman

 

 

YUKI EN HAPPY    

Foto onder Yuki en Happy
 

Hoi Willem

De reden waarom wij jou hadden ingeschakeld was vooral omdat wij dachten dat onze Yuki en Happy niet met elkaar overweg konden.

Meteen na de eerste keer dat je kwam was onze “angst” hiervoor weg. Met jouw kennis en geduld heb je ons laten zien dat het dikke maatjes zijn. Ook met jouw trainingen hebben wij met Yuki en automatisch ook met Happy veel bereikt.

Jouw manier van lesgeven was voor ons erg prettig. 

We zullen je vast en zeker nog een keer tegenkomen in het park met de honden. 

Groetjes Henny, Sjoerd, Danny en Christa

En een dikke knuffel van Yuki en Happy

 

 

MAYRA    

Foto onder Mayra
 

Hey Willem

Wat zijn we blij dat we via een kennis met jou in aanraking zijn gekomen. 

Mayra heeft enorm veel geleerd in maar 3 lessen, ongelooflijk! Jij straalt een enorme rust en geduld uit. Wij zijn je erg dankbaar voor wat je voor Mayra en ook ons hebt gedaan.

We zullen je dan ook aan iedereen met een puppy/hond aanraden.

Liefs van Mayra en Suus

 

 

BUDDY    

Foto onder Buddy
 

De heer Willem Teunisse

Reden van deze mail is dat ik u van harte wil bedanken namens mij, mijn familie en namens BUDDY.

We hebben totaal 3 lessen van U gehad, het is een wonder dat er heel veel is veranderd met Buddy. We hadden geen vertrouwen dat Buddy zich zo snel kon verbeteren en veranderen. Voorheen konden we niet omgaan met hem, alleen uitlaten en laten slapen in z'n bench, maar vanaf het moment na het eerste les begon Buddy van zelf te veranderen. We kunnen nu als vrienden met hem omgaan rondlopen, spelen, knuffelen, alles gaat prima. 

Mijn kinderen zijn niet meer bang van Buddy, we kunnen op onze gemak eten en genieten van eten met Buddy erbij. Hij kan op commando eten, zitten, stil blijven, omrollen, liggen, naast lopen en speuren. We zijn nu heel blij en tevreden en we hebben nu gezelschap aan Buddy.

Nogmaals bedankt, maar dat betekent niet dat wij willen stoppen met lessen. We hebben nog veel te leren van U. 

Tot volgende week woensdag zelfde tijd.

Vriendelijke groeten, Familie PERK en Buddy.

 

DOUHA    

Foto onder Douha
 

Beste Willem

Wil je graag nog een keer op deze wijze bedanken voor de prettige training van dinsdag en je goede zorg voor Douha. Het was zo leuk om haar bij jou en je roedel te zien. Hoe graag ze erbij wilde horen. Ze begint echt een grote meid te worden. 

Douha liep heel tevreden mee naar huis en heeft de rest van de avond heel voldaan geslapen. 

Bedankt,Dieter en Douha

 

 

MO    

Foto onder Mo
 

Wij zijn Willem erg dankbaar voor zijn inzet en kennis bij het trainen van onze Siberische Husky, Mo.  Mo was naar het asiel gebracht, laat in haar pubertijd, vanwege een 'allergie' in de familie, niet vanwege haar zeer dominante, energieke en wilde gedrag.  

In de eerste sessie al gaf Willem veel vertrouwen, door zijn kennis van het ras maar vooral door zijn unieke gevoeligheid voor het gedrag van honden.  Willem heeft een zeer diepe ervaring waaruit hij kan putten en begrijpt goed welke veranderingen je moet kunnen en willen doorvoeren voor een goede relatie met je hond.

Willem hanteert een open houding ten aanzien van het gedachtegoed die er bestaat over dierengedrag, het gaat niet om de filosofie maar om het resultaat. De vraag die hij je helpt beantwoorden is 'welk gedrag zou je wél willen?' gevolgd door 'hoe train je dat?'.  

Ik was enigszins verbaasd over hoe veel en hoe snel Mo kon leren.  We hebben erg veel plezier van onze 'nieuwe' hond.  Willem prikkelt je om zelf te trainen en te veranderen en dat nog leuk te vinden ook!  Een schat van een hond is het resultaat, in een bijzonder korte tijd.

Als je denkt dat je een onmogelijke hond hebt, die absoluut niet luistert en/of waar de puppytraining niet heeft geholpen, bel Willem. Beter nog, voordat je een hond neemt, bel Willem.  Geloof me want een wilde Husky heet een wolf en dat heeft Willem zien te voorkomen.

Dennis Mansell, Sanne Mellema, Mo
 

SAARTJE   

Foto onder Saartje. 

Via via zijn mijn vrouw en ik in contact gekomen met Willem Teunisse. We hebben een Parson Russell Terrier Saartje van 7 jaar. Ze is onze eerste hond en ondanks dat we wel met haar in het verleden een puppy cursus hebben gedaan, kregen we toch te maken met wat problemen waar we zelf niet goed een oplossing wisten (domineren, trekken aan de lijn, verlatingsangst).

Willem kwam langs voor een sessie en negeerde Saartjes drukke gedrag. Hij had van tevoren gevraagd welke problemen er waren, maar vond het duidelijk belangrijk om dit gedrag eerst zelf de observeren. Voor de eerste week kregen we een aantal duidelijke praktijkgerichte oefeningen, die stap voor stap uitgeschreven waren op papier. 

Hierna volgden nog een paar sessies waarbij hij steeds de juiste vragen stelde en goede instructies en aanvullende informatie over hondengedrag bij zich had. Het resultaat is dat onze hond veel rustiger is geworden. We beter weten hoe we haar kunnen stimuleren, uitdagen om nieuwe dingen te leren en haar positief kunnen belonen. Daarnaast hebben we een aantal handvatten om gedrag wat we onwenselijk vinden te beheersen en weten we hoe we dingen kunnen aanpakken. Ze is een stuk rustiger geworden en weet zelf ook veel beter waar ze aan toe is.

We zijn kortom erg tevreden met wat Willem in een paar sessies heeft bereikt. Willem heeft veel kennis en kan deze goed overbrengen en mensen begeleiden in het hebben van een leuke en liefdevolle relatie met hun hond. We weten nu beter hoe we met onze hond moeten omgaan en zijn Willem daar erg dankbaar voor.

Martijn

 

PEPPER   

Foto onder Ehsan en Pepper
 

Hey willem

Wij willen je heel erg bedanken voor je hulp met Pepper. We hadden nooit verwacht dat het mogelijk zou zijn dat Pepper zoveel rustiger zou worden, en beter zou gehoorzamen met enkel een paar trainingen. Je trainingen hebben er echt voor gezorgd dat onze band met Pepper nu veel beter is.

Zijn aandacht is nu veel meer op ons gericht, wat het veel leuker maakt om met hem te wandelen en spelen. Daarnaast zijn je oefeningen erg origineel, wat het leuk maakt om met Pepper te trainen en ze leiden tot het gewenste resultaat. Pepper blijft natuurlijk een zeer ondeugend en enthousiast hondje, maar dankzij je trainingen en tips weten we hier veel beter mee om te gaan en is zijn gedrag ook erg verbeterd. 

Heel erg bedankt!

Met vriendelijke groet, Anouk, Ehsan & Pepper

 

 DAPPER   

Foto onder Dapper 
 

Ha die Willem

Even over jou:

Je bent heel kalm en vriendelijk en vol vertrouwen en dat straal je uit.

Je brengt het goede in de hond naar boven, benoemt het en laat dat zien door je gedrag naar de hond en vertaalt het in duidelijke bewoording naar de baas. Je bent stimulerend en geduldig voor de eigenaren.

Lieve groet, Jacqueline

 

     

MO