HONDENGEDRAGSDESKUNDIGE PRAKTIJK DIBBES

INDEX   

HOME
WIE BEN IK?
TRAININGSMETHODE
GEDRAGSPROBLEMEN
CONTACT EN LEVERINGSVOORWAARDEN
REACTIES OP DE TRAININGEN 
NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN

HONDEN ADOPTEREN UIT HET BUITENLAND    

 
 

Steeds meer mensen adopteren een hond uit het buitenland terwijl in Nederland de asiels ook vol zitten. De meeste honden belanden in het asiel omdat ze helaas onvoldioende gesocialiseerd en getraind zijn als pup. Mijn motto  is dan ook: 'Red een hond uit een asiel, train hem voor dat hij daar terecht komt".

Linda heeft met haar twee uit Spanje geadopteerde honden een tijdje lessen bij mij gevolgd. Tijdens de training had ik een vraag waar meer mensen mee lopen; 'waarom zou je een hond uit het buitenland halen, als onze eigen asiels vol zitten?' 

Begrijp me goed, naar mijn idee moet elk dier een goed onderdak hebben bij liefdevolle dierenbezitters dus het maakt mij niet uit waar de hond vandaan komt, als hij maar goed terecht komt.

Ik heb deze vraag voorgelegd aan Ton Bogers. Hij is de voorzitter van Stichting Dierenmissies. Zijn antwoord op deze vraag, kunt u lezen door op onderstaande link te drukken.

 
STICHTING DIERENMISSIES
 
 

BOEKENTIP ... JOHN BRADSHAW ... DIT IS UW HOND ... BOEKENTIP    

 
 

Er zijn momenteel twee visies op het trainen van honden. Aan de ene kant vinden we de mensen die zweren bij het gebruik van beloningen en complimentjes om de hond te trainen en aan de andere kant vinden we de mensen die zweren bij het zijn van de leider van de roedel. Deze twee groepen mensen voeren soms in de media een verbeten discusie. Het is de ene mening lijnrecht tegen over de andere en mijns inziens een verspilling van tijd en energie. Beide groepen houden van de dieren waarmee ze werken. Wat kennis kan de boel verhelderen. Ik vind dit boek een aanrader.

Een eeuw geleden moesten de meeste honden werken voor de kost en werden ze gefokt op gezondheid, kracht en aanhankelijkheid. Tegenwoordig wordt er door fokkers meer gelet op uiterlijke kenmerken dan op gezondheid of geschiktheid als huisdier. Bovendien behandelen we honden te vaak als wolven of als harige mensjes.

In Dit is de hond ontmaskert John Bradshaw, expert op het gebied van hondengedrag en hondenwelzijn, een groot aantal populaire ideeën over de aard van de hond, zoals de gedachte dat honden willen domineren. Bradshaw maakt duidelijk dat honden absoluut geen gedomesticeerde wolven zijn die willen domineren, maar unieke dieren met een uiterst sociaal gedrag, die het vermogen hebben om harmonisch samen te leven met andere soorten, in het bijzonder de mens. Bradshaw geeft ook belangrijke informatie over de anatomische en psychologische eigenschappen van de hond, aan de hand waarvan u het welzijn van uw hond kunt verbeteren. Dit is de hond is een diervriendelijk boek vol waardevolle adviezen. Bradshaw laat helder en overtuigend zien hoe u uw kennis van uw hond kunt vergroten en hoe u nog beter met hem kunt omgaan.

 
 
 
 

 

 

 

HPDIBBES PLANT ZICH VOORT    

 
 
 

"Als je de kennis hebt en je wéét dat het werkt, moet je er iets mee doen..."  Dit advies is mij vanaf kleins af aan, met de paplepel ingegoten. Samen met mijn liefde voor honden en paarden. 

De afgelopen jaren heb ik vanaf de zijlijn toegekeken hoe mijn vader, Willem Teunisse, zijn trainingsmethode uitbreidde en verfijnde. Nu er zelfs een boek van zijn hand in de maak is, is dit een mooi moment om daadwerkelijk iets met mijn opgedane kennis te gaan doen.

Ik ga Ede én omgeving kennis laten maken met de trainingsmethode van Willem Teunisse. Trainingen voor hond én baas!

HPDibbes plant zicht dus voort. Met het doel om zoveel mogelijk honden én hun bazen te bereiken. Want zeg nou zelf: "Als je de kennis hebt en je wéét dat het werkt, moet je er iets mee doen..."

 
 

EUTHANASIE, OVERLIJDEN EN ROUW    

 
 

Hoeveel u ook van uw hond houdt, er komt een moment dat het boek uit is en dat u definitief afscheid van hem moet nemen. Soms is het aan u om de moeilijke keuze te maken om een voor de hond onwaardig geworden bestaan te beëindigen. Die beslissing is altijd moeilijk. Voor veel mensen is een hond immers niet "zo maar" een dier, maar maakt veel meer deel uit van het gezin. 

Hoe dan ook, de dood van uw hond zorgt altijd voor verdriet, twijfels en vragen.

Het landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG), heeft een informatie brochure uit gegeven waarin u de belangrijkste antwoorden vindt op vragen over  euthanasie, overlijden en rouw.

U kunt deze brochure lezen door op de afbeelding hiernaast te klikken.
 
 
 

HONDENFLUISTERAAR GEEFT TIPS OP DE BUIKSLOTERMEER MARKT    

 
  In samenwerking met Hans van de dierenspeciaalkraam Honden en Kattenzooi op het Buikslotermeerplein, gaf Willem Teunisse op 24-09-2011 handige tips aan hondenbezitters. 

Hieronder vind u een deel van het bericht in de pers.

http://www.facebook.com/hondenenkattenzooi
 

HONDENFLUISTERAAR geeft tips

Bron: Amsterdam Noord Dichtbij en De Weekkrant.nl Noord Amsterdams Nieuwsblad

Problemen met je hond?

Probleemgedrag van je hond zoals; grommen, bijten of het slopen van spullen, is vaak voor ons mensen lastig te begrijpen. Voor de hond is dit echter volledig normaal hondengedrag. Het gedrag van de hond is eerder ongepast dan abnormaal. Of beter gezegd; het gedrag van de hond wordt door de eigenaren als ongepast ervaren.

Honden "misdragen" zich omdat ze simpelweg niet geleerd hebben om aan hun basis dierennatuur te voldoen op een manier die wij als baasjes acceptabel vinden. Het gevolg daarvan is dat de honden gedwongen zijn om zelf iets te verzinnen om de dag door te komen. Omdat het honden zijn, werken ze niet, lezen ze niet en kijken ze geen televisie. In plaats daarvan kauwen ze, graven ze, blaffen ze en markeren ze het huis.

Honden gedragen zich dus gewoon als honden! 

Het probleemgedrag van de hond wordt dikwijls met harde hand aangepakt en door middel van straffen probeert de eigenaar de natuurlijke neigingen van de arme hond te veranderen meestal met heel weinig of geen resultaat.

Hondenfluisteraar

Gelukkig is er ook een andere manier om het gedrag van je trouwe hond blijvend in goede banen te leiden! Leer hem waar moet hij plassen, waarop hij moet kauwen wanneer en hoelang hij moet blaffen, hoe hij mensen moet begroeten en hoe hij aan de lijn moet lopen, dat is waar het in een hondentraining om gaat. Hondentrainer Willem is zeer succesvol met zijn trainingen door zijn simpele, eenvoudige No Nonsens aanpak, hierdoor kan hij je heel goed helpen om je hond beter te begrijpen en daardoor verandert probleemgedrag in acceptabel hondengedrag.

Op de vraag of de hondentrainer van HP Dibbes dus eigenlijk een Hondenfluisteraar is was zijn nuchtere reactie; “Nee hoor, ik praat gewoon hardop tegen de honden anders horen ze me niet goed!”

VOORLICHTING    

DE AANGRIJPENDE BBC DOCUMENTAIRE: PEDIGREE DOGS EXPOSED     

 

Rashonden zijn er in alle soorten en maten en, hoewel ze allemaal afstammen van de wolf, lijken ze daar in de meeste gevallen totaal niet meer op. Dit wordt grotendeels veroorzaakt door een fokbeleid dat generaties lang eenzijdig gericht is op de uiterlijke kenmerken van honden. Hoe een bepaald ras er uit hoort te zien is tot in detail vastgelegd in internationale ras standaarden. In die rastandaarden zijn zaken als de lengte van de snuit, de vorm van de schedel, de grootte van de ogen, de kleur van de vacht, lichaamshoogte etc. nauwkeurig beschreven. Om zo goed mogelijk aan de ras standaard te voldoen, wordt er gefokt met de dieren die deze kenmerken in de meest extreme vorm bezitten. 

Het kunstmatig fokken gericht op uiterlijkheden, heeft bij veel rassen geleid tot grote problemen in het dagelijkse bestaan en in de gezondheid van de dieren. 

Hieronder vindt u de BBC documentaire Pedigree Dogs Exposed, die de misstanden bij een aantal fokkers van rashonden nauwkeurig onder de loep neemt. Helaas is deze documentaire niet ondertiteld, sorry daarvoor.

 

 

 

 

DEMONSTRATIES, LEZINGEN EN VOORLICHTING    

 
 

Groepen, verenigingen en honden en puppytrainers die wat meer informatie willen over de “uitlokken en belonen methode”, kunnen contact met mij opnemen voor een demonstratie.

Dit geldt ook voor lezingen over de lichaamstaal, het gedrag van de hond of andersoortige “hondse” zaken.

 
   
 

POSTER   

 

Door problemen zoals; in huis poepen, knagen aan het meubilair, of buitensporig blafgedrag, worden  veel honden vroegtijdig afgemaakt. 

De bijtende, vechtende of angstige honden hebben geen prettig leven en zijn niet veilig om in de buurt te hebben. 

Er is dus geen tijd om aan te rommelen met langdurige en tijd verslindende technieken. 

We moeten de problemen van honden oplossen, hun stress aanpakken en de kwaliteit van hun leven, en dat van de eigenaren, verbeteren met de meest efficiënte en snelste methodes die er bestaan.

 

Foto Willem en Elza
LEVERINGSVOORWAARDEN   
 
 
 
 
 
     
 

 ZAKEN DIE EEN HOND NODIG HEEFT